Comodo Sokken - Hardlopen
Comodo Sokken - Hardlopen dames en heren

Hardloopsokken van hoge kwaliteit voor dames en heren

Verbeter je prestaties met de juiste ondersteuning.

Comodo Sokken - Uniseks sokken voor dames en heren
Comodo Sokken - Uniseks sokken voor dames en heren

Uniseks sokken

Comodo Sokken zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. De pasvorm van de sokken zorgt voor uitstekend comfort en een goed gevoel.

Kies voor optimaal loopcomfort!

Comodo Sokken - Compressie hardloopsokken Polyamide - RUN6 Blauw #kleur_blauw
Boven enkel | Alle seizoenen Compressie Hardloopsokken Polyamide - RUN6
+10
+9
+8
+7
+6
+5
+4
+3
+2
+1
Verkoopprijs€7,99
Comodo Sokken - Hardloopsokken Polyamide - RUN1 Wit blauw #kleur_wit/blauw
Boven enkel | Alle seizoenen Hardloopsokken Polyamide - RUN1
+5
+4
+3
+2
+1
Verkoopprijs€7,99
Comodo Sokken - Sportsokken Laag Polyamide - RUN8 Zwart #kleur_zwart
Onder enkel | Alle seizoenen Sportsokken Polyamide - RUN8
+6
+5
+4
+3
+2
+1
Verkoopprijs€7,99
Comodo Sokken - Sportsokken Ultra Coolmax Dun - RUN7 Wit #kleur_wit
Enkelhoogte | Alle seizoenen Sportsokken Coolmax - RUN7
+3
+2
+1
Verkoopprijs€6,99
Comodo Sokken - Hardloopsokken Polyester Dun - RUN2 Turquoise #kleur_turquoise
Boven enkel | Alle seizoenen Hardloopsokken Polyester - RUN2
+5
+4
+3
+2
+1
Verkoopprijs€7,49
Comodo Sokken - Hardloopsokken Merinowol - RUN10 Grijsgroen #kleur_grijsgroen
Onder enkel | Alle seizoenen Hardloopsokken Merinowol - RUN10
+6
+5
+4
+3
+2
+1
Verkoopprijs€7,99
Comodo Sokken - Compressie sokken Polyamide - SSC Zwart #kleur_zwart
Kniehoogte | Alle seizoenen Compressiesokken Polyamide - SSC
+11
+10
+9
+8
+7
+6
+5
+4
+3
+2
+1
Verkoopprijs€19,99
Hardloopsokken Run for KiKa
Comodo Sokken Hardloopsokken Run for KiKa
+1
Verkoopprijs€8,99

Ontdek hoe hardloopsokken zorgen voor comfort en loopplezier.

Waarom hardloopsokken?

Hardloopsokken draag je voor optimaal loopcomfort. En een fijn gevoel tijdens het hardlopen. De functionaliteiten van de sokken verminderen de kans op wrijving, irritaties, blaren en/of pijn door onvoldoende ondersteuning. Comodo Sokken voorkomt dit door technische eigenschappen en hoogwaardige materialen toe te voegen aan de wandelsokken. Wat houdt dit precies in? Lees verder.

Comodo Sokken - Waarom hardloopsokken?

Wat zijn goede hardloopsokken?

Goede hardloopsokken zorgen voor de juiste vochtafdrijving, voorkomen blaren (wrijving) en ontlasten de drukpunten op je voeten. Dit komt door combinatie van materialen. En samenstelling van de sokken. Dun en elastisch bij de wreef en zijkanten van de voet. Verdikking bij de hiel en voorvoet ter ondersteuning. Voor we ingaan op de materialen, kijken we naar de verschillende hoogtes / lengtes, compressiesokken en de beste running sokken tegen blaren.

Hardloopsokken kort (onder de enkel)

  • Polyamide hardloopsokken met verstevigde zones. Zijn sterk, duurzaam en hebben een ademend vermogen. Sta sterk in je schoenen: Polyamide - RUN8.
  • Merinowol hardloopsokken. Zorgen voor een uitstekend ademend vermogen en optimale vochtafvoer. Geniet van optimaal draagcomfort: Merinowol - RUN10.

Hardloopsokken laag (op of net boven de enkel)

  • Comodo's favoriet: polyamide hardloopsokken met verstevigde zones. Door uitstekende vochtafvoer en speciaal ontworpen zones geniet je van optimaal comfort en de juiste ondersteuning. Voel je goed tijdens het sporten: Polyamide - RUN1.
  • Coolmax hardloopsokken. Uitstekende verkoeling tijdens het sporten. Zelfs tijdens de meeste intensieve trainingen. Kies voor betere prestaties: Coolmax - RUN7
  • Polyester hardloopsokken met verstevigde zones. Zorgen voor optimale vochtafvoer en een uitstekend ademend vermogen. Ren nog sneller: Polyester - RUN2.

Lange hardloopsokken & Compressie hardloopsokken

Naast de bovengenoemde functionele sokken, kan je kiezen voor compressiesokken. In een hoge en lage variant. Deze hebben een speciale functie hebben. We gaan er hieronder uitgebreid op in!

Comodo Sokken - Wat zijn goede hardloopsokken?

Hardloopsokken compressie

Compressiesokken zijn een hulpmiddel gebaseerd op steunkousen. Comodo Sokken levert twee soorten compressiesokken: hoog en laag.

Hoog - Compressiesokken Polyamide SSC

De compressiesokken polyamide SCC kousen geven druk aan de onderbenen. Deze druk is afnemend van de achillespees tot aan de knie. Het stimuleert de doorbloeding van je spieren, voorziet je spieren sneller van verse zuurstof en geeft extra stabiliteit voor je kuiten en achillespezen. Ook voorkomen de sokken achillespees- en kuitblessures als kramp of zweepslag. Geniet van optimaal comfort, terwijl jij je volledig kan richten op het verbeteren van je sportprestaties.

Bekijk de Compressiesokken Polyamide SSC →

Laag - Compressie Hardloopsokken Polyamide RUN6

Met de compressie running sokken polyamide RUN6 stimuleren de doorbloeding van je spieren, voorzien je spieren sneller van verse zuurstof en geven extra stabiliteit voor je achillespezen. Verbeter je sportprestaties met optimale ondersteuning. 

Bekijk de compressie hardloopsokken Polyamide RUN6 →

Comodo Sokken - Hardloopsokken compressie

Beste hardloopsokken tegen blaren

Wat zijn de beste hardloopsokken tegen blaren? Een vraag die veel voorkomt bij onze klanten. Voor we ingaan op die vraag is het belangrijk om eerst te weten hoe blaren ontstaan.

Hoe ontstaan blaren?

Blaren ontstaan door intensieve en constante frictie waar de huid van de voet mee te maken krijgt. Zoals de wrijving tussen je huid en schoen. Dit leidt tot de vorming van een klein zakje tussen de huid en het onderliggende weefsel, wat zich snel vult met vloeistof. Hierdoor ontstaat een blaar.

Ook speelt vocht een belangrijke rol. In combinatie met de zweetklieren op je voeten, kan het niet dragen van de juiste sokken zorgen voor een overmaat aan vocht in je schoen. Door beweging van je voet kan dit leiden tot wrijving en daarmee blaren.

De beste hardloopsokken tegen blaren

Het is dus belangrijk dat jouw hardloopsokken vochtafdrijvende eigenschappen hebben. Ook is de samenstelling van de sok van groot belang. Door verdikking bij de hiel en voorvoet bescherm je jouw voeten beter tegen wrijving. En voorkom je dat wrijving leidt tot blaren. Maar wat zijn dan dé beste hardloopsokken tegen blaren? De running sokken polyamide RUN1. 

De samenstelling van deze hardloopsokken biedt een hoog draagcomfort. Versteviging bij de hielen en voorvoeten zorgen voor bescherming tegen wrijving. De gladde naden bij de tenen voorkomen irritaties. En de elastische boord rondom de voet ontlast de drukpunten. Kies voor optimaal comfort met de juiste ondersteuning.

Bekijk de hardloopsokken Polyamide RUN1 →

Comodo Sokken - Beste hardloopsokken tegen blaren

Materialen in hardloopsokken

Zoals hierboven is benoemd, is het belangrijk dat hardloopsokken vochtafdrijvende eigenschappen hebben. Maar welke materialen bevatten deze eigenschappen? En waar zorgen de materialen nog meer voor? 

Elke productnaam in onze collectie bevat een materiaal. Dit is het prominente materiaal voor de desbetreffende sok. Waarom? De materialen bepalen de technische eigenschappen van de sokken. Wanneer is een sok vochtafdrijvend? Sneldrogend? Ademend? Verkoelend? Precies, wanneer de materialen dat toelaten!

Hieronder gaan we in op de prominente materialen in onze running sokken.

Polyamide

Polyamide is sterk, licht, zacht, elastisch, ademend, kleur- en slijtvast, kreukvrij en behoudt zijn vorm. Ook is de stof sneldrogend en makkelijk schoon te krijgen. Het is niet alleen duurzamer als het gaat om wassen en gebruiken, maar ook sterker. Hierdoor breken de garen niet zo gemakkelijk als veel vergelijkbare producten van puur natuurlijke vezels.

Coolmax

Coolmax-vezels hebben uitstekende waterafstotende eigenschappen. Hierdoor droogt het zeer snel, terwijl het de lichaamstemperatuur reguleert. Door de zachte eigenschappen van het materiaal wordt het voornamelijk gebruikt bij de productie van ondergoed, sokken en andere kleding die je op de huid draagt. Ook omdat het geen onaangename geuren opneemt.

Merinowol

Merinowol zorgt voor een uitstekende thermische isolatie. De huid wordt verkoeld tijdens hete zomers en verwarmt tijdens koude winters. Dat komt doordat er veel lucht in de structuur van de wolvezel zit. Dit type wol voert niet alleen vocht af via de openingen tussen de vezels, maar dringt ook door in de poriën van de vezels. Zelfs met een dicht weefsel laat het onze huid ademen. Het stelt je in staat om warm te blijven in de kou en koel in de hitte.

Polyester

Polyester neemt geen vocht op, maar transporteert het naar buiten. Het vocht verdampt zonder dat het plekken achterlaat op de kleding. Hierdoor krijg je het na het sporten niet koud. De vezels die worden gebruikt om het materiaal te maken zijn zeer sterk en toch licht van gewicht. Bovendien heeft de stof een hoge mate van elasticiteit en is het niet gevoelig voor bacteriën en schimmels.

Katoen

Katoen wordt gekenmerkt door een goed absorptievermogen en kleur- en print duurzaamheid. Ook biedt het materiaal de mogelijkheid om de sokken zowel in de wasmachine als in de stomerij te wassen. Verder heeft de stof een hoge weerstand tegen scheuren of schuren. En tegen licht en zon. Hierdoor gaat het materiaal langer mee.

Meer weten?

Benieuwd naar de andere materialen die Comodo Sokken gebruikt? Bekijk alle materialen.

Comodo Sokken - Wat is polyamide?

Welke hardloopsokken per seizoen?

Lente, zomer, herfst of winter, Comodo hardloopsokken zijn geschikt voor alle seizoenen. Maar wat is nou echt dé beste hardloopsok in de zomer of winter? Op basis van de materialen en samenstelling van de running sokken, zijn dit onze favorieten.

Hardloopsokken zomer

Coolmax hardloopsokken. Enkelhoogte, vochtafdrijvend en met een uitstekende verkoeling. De hardloopsokken coolmax RUN7. Door de waterafstotende eigenschappen drogen de vezels snel. Hiermee voorkom je blaren en irritaties, als gevolg van natte voeten. Kies voor optimaal comfort met verkoeling.

Bekijk de hardloopsokken Coolmax RUN7 →

Hardloopsokken voor alle seizoenen

Lage compressiesokken. Stimuleren de doorbloeding van je spieren, voorzien je spieren sneller van verse zuurstof en geven extra stabiliteit voor je achillespezen. Verbeter je sportprestaties met optimale ondersteuning.

Bekijk de compressie hardloopsokken RUN6 →

Hardloopsokken winter

Polyamide hardloopsokken met speciaal ontworpen zones. In combinatie met polypropyleen en polyester, zorgen deze polyamide hardloopsokken voor: effectieve vochtafvoer, thermisch comfort, antibacteriële bescherming en duurzaamheid. Voorkom klamme voeten, zweetgeur en blaren.

Bekijk de hardloopsokken Polyamide RUN1 →

Comodo Sokken - Welke hardloopsokken per seizoen?

Welke maat hardloopsokken kopen?

Fijn. Je weet nu waarom je hardloopsokken moet dragen. Hoe hoog je jouw sokken wilt hebben. Welke materialen het beste bij jouw situatie passen. Maar welke maat heb je nodig? Dat is heel eenvoudig kiezen. Bij Comodo sokken kan je running sokken bestellen in de volgende maten:

  • 35 - 38
  • 39 - 42
  • 43 - 46

Alle running sokken en kleuren zijn leverbaar in deze drie maatvoeringen. In de productspecificaties bij de producten staat vermeld of de sok klein, normaal of groot valt. En of de materialen krimpen in de was. Op basis daarvan kan je rekening houden met eventueel een grotere of kleinere maat. Binnenkort zijn enkele modellen en kleuren ook leverbaar in de maat 47 - 50. Snel meer hierover!

Bekijk hier alle hardloopsokken!