Comodo Sokken - Winkel
Comodo Sokken - Winkel in Purmerend

Over ons

Een écht familiebedrijf met een duidelijk doel: mensen voorzien van de juiste sokken.

Comodo Sokken is ontstaan vanuit uit een wintersport- en outdoor speciaalzaak (al 40 jaar!), waar veel technische sokken worden verkocht. Door de stijgende vraag naar technische sokken is er besloten een specialistische onderneming van te maken. Met 40 jaar materiaalkennis en expertise hebben wij de sokken uitgekozen die de functionaliteiten bieden passend bij jouw situatie.

Comodo Sokken - Ontstaan vanuit Skihut Purmerend
Comodo Sokken - Ontstaan vanuit een wintersport en outdoor speciaalzaak

Eigen productie in Polen

Comodo Sokken is het verlengstuk van de gerenommeerde fabrikant in Polen: Comodo Technical Socks. Onder de naam van onze fabrikant leveren wij functionele sokken aan zowel particulieren als zakelijke klanten in Nederland, België en Luxemburg. Sinds 1996 is ons productiebedrijf actief op de markt. Kortom: al meer dan 25 jaar ervaring in de brei-industrie. 

In Polen beschikken wij over een modern machinepark dat bediend wordt door een geschoolde staf van professionele medewerkers. De maandelijkse productie varieert van 100.000 tot 200.000 paar sokken per maand, geleverd door heel Europa.

Comodo Sokken - Eigen productie in Polen
Comodo Sokken - Fabriek in Polen

Kwaliteit zit in onze vezels

Al meer dan 25 jaar is er gewerkt aan de onberispelijke reputatie van onze fabriek en de voortdurende ontwikkeling ervan. Samen met onze fabrikant streven wij ernaar om ons aanbod en de kwaliteit van onze producten nog meer te verbeteren. Er wordt veel aandacht gestoken in de productie van technische sokken bedoeld voor verschillende sporten. Zoals de doorontwikkeling van sokken met unieke thermo-actieve en -isolerende eigenschappen.

Voor de productie van onze sokken gebruiken we grondstoffen die voldoen aan strenge Europese normen om de veiligheid en de hoogste kwaliteit voor onze klanten te garanderen. Onze materiaalleveranciers zijn Schoeller Sudwolle en Filartex Safil. Grondstoffen voor productie zijn merinowol, alpacawol, climayarn, polycolon, coolmax, drytex, siltex AG+, thermoliet, dri-release en nog veel meer.

Comodo Sokken - Moderne machines
Comodo Sokken - Gespecialiseerde functionele sokken

De comodo’s

Een écht familiebedrijf, dat zeggen we niet voor niets. Comodo Sokken is een VOF in beheer van Damian, Linda en Joop Bakker. Een gezin met passie voor ondernemen en het bedienen van klanten met goede producten. 

Aan de keukentafel kwam het idee van een specialistische onderneming in sokken tot stand. Was dit dan een geniale ingeving tijdens een overheerlijk broodje filet american? Nee.

Sportshop de Skihut in Purmerend

In de onderneming van Linda en Joop, Sportshop de Skihut in Purmerend, werden er al meer dan 40 jaar technische sokken verkocht. In de afgelopen jaren steeg de vraag naar deze sokken enorm. Niet gek, want de functionaliteiten in de sokken voorkomen blaren, irritaties en klamme voeten. Problemen die mensen natuurlijk niet willen hebben. In deze tijd hebben wij een relatie opgebouwd met een gerenommeerde fabrikant van technische sokken in Polen. Een producent die kwaliteit waarborgt en constant innoveert om de functionaliteit van de sokken telkens een beetje beter te maken. Hier schoof Damian aan.

Comodo Sokken

Met een achtergrond in de online marketing en ondernemersbloed ontstond de kans om mensen te helpen met een kwalitatief hoogwaardig product. Op een plek buiten de fysieke winkel van Sportshop de Skihut, namelijk online. Als verlengstuk van Comodo Technical Socks in Polen, is Comodo Sokken opgericht om klanten te bedienen in de Benelux. Zowel particulier als zakelijk. Met een duidelijk doel: mensen voorzien van de juiste sokken om blaren, irritaties en klamme voeten te voorkomen. Sta sterk met Comodo Sokken.

Comodo Sokken - Eigenaar Damian Bakker
Comodo Sokken - Eigenaar Damian Bakker