Comodo Sokken - Snowboardsokken voor dames en heren
Comodo Sokken - Snowboardsokken uniseks

Snowboardsokken van hoge kwaliteit voor dames en heren

Bescherm je voeten en schenen tegen de kou.

Comodo Sokken - Uniseks sokken voor dames en heren
Comodo Sokken - Uniseks sokken voor dames en heren

Uniseks sokken

Comodo Sokken zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. De pasvorm van de sokken zorgt voor uitstekend comfort en een goed gevoel.

Kies voor optimaal comfort

Comodo Sokken - Skisokken Merinowol Dik - SKI2 Zwart #kleur_zwart
Kniehoogte | Winter Skisokken Merinowol - SKI2
+7
+6
+5
+4
+3
+2
+1
Verkoopprijs€21,99
Comodo Sokken - Skisokken Polycolon Dik - SKI1 Zwart groen #kleur_zwart/groen
Kniehoogte | Winter Skisokken Polycolon - SKI1
+6
+5
+4
+3
+2
+1
Verkoopprijs€19,99
Comodo Sokken - Snowboardsokken Merinowol Dik - STS1 Grijs #kleur_grijs
Kniehoogte | Winter Snowboardsokken Merinowol - STS1
+3
+2
+1
Verkoopprijs€21,99
Comodo Sokken - Skisokken Polyamide - SKIUL zwart rood #kleur_zwart/rood
Kniehoogte | Winter Skisokken Polyamide - SKIUL
+3
+2
+1
Verkoopprijs€21,99

Ontdek hoe wintersportplezier ontstaat met snowboardsokken.

Waarom snowboardsokken?

Als het gaat om snowboarden, wordt een deel van de uitrusting vaak over het hoofd gezien: snowboardsokken. Sokken lijken misschien geen essentieel onderdeel van je snowboard outfit, maar kunnen net zo belangrijk zijn als elk ander stuk uitrusting. Dit zijn de drie redenen om snowboardsokken te dragen:

 1. Comfort: snowboardsokken zijn dikker en zachter dan gewone sokken. Deze extra demping helpt de wrijving te verminderen, wat zorgt voor meer comfort tijdens het snowboarden. Snowboardsokken hebben ook een hoog wolgehalte, waardoor je voeten de hele dag warm en droog blijven.
 2. Ondersteuning: snowboardsokken bieden extra steun aan je voeten en enkels tijdens het snowboarden. Dit helpt blessures door overmatig draaien te voorkomen, en voorkomt dat je voeten glijden in je schoenen.
 3. Ademend vermogen: snowboardsokken zijn gemaakt van ademende en vochtafvoerende materialen. Hierdoor blijven je voeten koel en droog tijdens het snowboarden. Dit helpt voorkomen dat je voeten oververhit raken, wat kan leiden tot vermoeidheid en kramp.

Door meer comfort, ademend vermogen en ondersteuning kunnen snowboardsokken je prestaties op de piste verbeteren. Als je voeten beter ondersteund worden en minder snel glijden, kun jij je concentreren op het snowboarden en hoef je je geen zorgen te maken over pijn of ongemak.

Comodo Sokken - Snowboardsokken

Wat zijn goede snowboardsokken?

Goede snowboardsokken zijn gemaakt van een vochtafvoerende stof om je voeten droog en warm te houden, en voldoende isolatie bieden. Stoffen zoals wol, synthetische vezels zoals polyamide, of mengsels van beide. De sokken moeten ook dik genoeg zijn om demping te bieden tussen je voeten en schoenen, maar niet zo dik dat ze beweging in de weg zitten.

Verder is een goede pasvorm belangrijk. Dit zorgt voor minder wrijving en voorkomt dat de sokken wegglijden in je schoenen. De sokken moeten ook voldoende elastisch zijn, zodat ze met je mee kunnen bewegen tijdens het draaien en springen. 

Met het juiste paar snowboardsokken blijf je warm en comfortabel op de piste en kun je je concentreren op een geweldige tijd.

Materialen in snowboardsokken

De meest gebruikte materialen voor snowboardsokken zijn polyester en wol. Polyester is een synthetisch materiaal, waardoor het licht en ademend is. Het voert vocht af, waardoor je voeten warm en droog blijven. Wol is een natuurlijke vezel die goed isoleert. Het is ook zeer ademend en voert vocht af.

Naast polyester en wol bevatten veel snowboardsokken ook elastaan, een synthetische stof die ervoor zorgt dat de sokken goed om je voeten en enkels passen. Sommige sokken bevatten ook nylon, dat zorgt voor extra duurzaamheid en slijtvastheid.

Comodo snowboardsokken bevatten merinowol. Een technisch materiaal dat licht en heel zacht is. In combinatie met polyamide en acryl zorgt dit voor het comfort, de warmte en flexibiliteit die jij nodig hebt. Bekijk de snowboardsokken merinowol STS1

Welke materialen je ook kiest voor je snowboardsokken, zorg ervoor dat je een paar kiest dat goed past. Met de juiste pasvorm blijven je voeten comfortabel, warm en droog tijdens en na de afdaling.

Hoeveel paar snowboardsokken mee op wintersport?

Het antwoord hangt af van de lengte van je vakantie en hoeveel dagen je van plan bent te gaan snowboarden. Hieronder ons advies op basis van het aantal dagen dat de wintersport vakantie duurt.

 • 1 dag: 1 paar snowboardsokken.
 • 2 - 4 dagen: 2 paar snowboardsokken.
 • 5 - 7 dagen: 3 paar snowboardsokken.
 • 8 of meer dagen: 4 paar snowboardsisokken. 

Wanneer je meer dan 2 dagen op vakantie gaat heb je meerdere sokken nodig. Tijdens het snowboarden kunnen je sokken vocht opvangen van buiten de schoenen. Daarom is het verstandig je sokken na het skiën een dag te laten drogen. Dit kan bijvoorbeeld hangend aan een (was)rek of liggend op de kachel. Neem daarom meerdere sokken mee.

Voorbeeld van een snowboardvakantie die 6 dagen duurt:

 • Dag 1: leg na je eerste dag snowboarden je sokken weg om te drogen. Leg het op de kachel (onze voorkeur) of hang het aan een (was)rek.
 • Dag 2: trek je tweede (nieuwe) paar sokken aan. Fris op pad. Na het snowboarden leg je de sokken weer weg om te drogen (zie dag 1).
 • Dag 3: trek je derde (nieuwe) paar sokken aan. Evenals voorgaande dagen leg je de sokken weg om te drogen. Is de kachel of het (was)rek vol? Haal dan je sokken van dag 1 eraf.
 • Dag 4: pak je sokken van dag 1 die volledig zijn opgedroogd. Lekker warm.
 • Dag 5: pak je sokken van dag 2 die volledig zijn opgedroogd. Voelt goed. 
 • Dag 6: pak je sokken van dag 3 die volledig zijn opgedroogd. Handig die drie paren! 

Zo kan je elke dag een fris paar sokken aan. En geniet je volop van je vakantie. :)

Welke maat snowboardsokken kopen?

De belangrijkste factor bij het kopen van snowboardsokken is comfort. Als de sokken niet goed passen, kunnen je voeten niet ademen en zullen je tenen koud en oncomfortabel worden. Daarom werken wij met elastische materialen en vaste maatbreedtes: 

 • 35 - 38
 • 39 - 42 
 • 43 - 46

Bij alle sokken staat in de specificaties vermeld of de sok klein, normaal of groot valt. Zo kun jij rekening houden met eventueel een grotere of kleinere maat. Alle wintersport sokken en kleuren zijn leverbaar in deze drie maatvoeringen.

Bekijk hier de snowboardsokken!