Comodo Sokken - Wat is polyester stof?

Polyester stof is een synthetische vezel die vormvast, licht, duurzaam, isolerend en kreukvrij is. Wereldwijd is het de meest gebruikte stof voor textiel.

Wat zijn de eigenschappen van polyester stof?

De eigenschappen zijn dat het zeer duurzaam is en bestand is tegen vele chemicaliën. De vezels die worden gebruikt om het materiaal te maken zijn zeer sterk en toch licht van gewicht. Tevens is de stof slijt- en vormvast. Verder zijn de vezels gemakkelijk te verven en behouden ze hun kleur. Het is een sneldrogende stof, wat het een populaire keuze maakt voor outdoorkleding.

Wat zijn de voordelen van polyester stof?

De kleurkwaliteit van polyester is heel goed, omdat de stof pas op een hoge temperatuur (225 graden celsius) smelt. De stof is dus goed bestand tegen veel zonlicht. Om dezelfde reden plakken printtechnieken erg goed op de stof. De stof is bijna helemaal kreukvrij. Ook blijft de pasvorm zich na veel wassen goed behouden. Polyester neemt geen vocht op, maar transporteert het naar buiten. Het vocht verdampt zonder dat het plekken achterlaat op de kleding. Hierdoor krijg je het na het sporten niet koud. Bovendien heeft de stof een hoge mate van elasticiteit en is het niet gevoelig voor bacteriën en schimmels.

Vaak gemengd met andere materialen

100% polyester stof komt wel voor, maar vaak wordt de stof gemengd. De vezel wordt veelal toegevoegd aan andere materialen om de stof slijtvaster te maken. Het heeft een kreukherstellend vermogen, krimpt nauwelijks en heeft een lage vochtopname. In combinatie met bijvoorbeeld polypropyleen voert het vocht nog beter af en droogt het sneller. Hiermee wordt de duurzaamheid en slijtvastheid van het materiaal verhoogd.


Shop hier sokken met deze vezel!

Eerder bekeken door jou

Comodo Sokken - Uniseks sokken
Comodo Sokken - Uniseks sokken

Uniseks sokken

Comodo Sokken zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. De pasvorm van de sokken zorgt voor uitstekend comfort en een goed gevoel.