Comodo Sokken - Wat is polyamide?

Polyamide is een sterke synthetische vezel die in de volksmond ook wel nylon wordt genoemd. De vezel wordt veelal toegevoegd aan andere stoffen. Synthetische vezels worden vaak kunstmatige en op olie gebaseerde vezels genoemd, en zijn gemaakt van nylon (polyamidevezel), acryl of polyester.

Wat zijn de eigenschappen van polyamide?

Het materiaal is sterk, zacht, licht, ademend, elastisch, kleur- en slijtvast, kreukvrij en behoudt zijn vorm. Daarnaast droogt de stof uiterst snel en is het makkelijk schoon te krijgen.

Wat zijn de voordelen van polyamide?

Het materiaal wordt vaak gebruikt om een lichter garen te maken met een langere garenlengte. De lichte vezels kunnen worden verwarmd en vervolgens worden verwerkt tot een zacht en tegelijkertijd isolerend oppervlak. Bovendien zijn garens die volledig van deze vezels zijn gemaakt veel duurzamer. Het is niet alleen duurzamer als het gaat om wassen en gebruiken, maar het is ook een sterker garen dat niet zo gemakkelijk zal breken als veel vergelijkbare producten van puur natuurlijke vezels. De stof neemt net als polyester geen vocht op, maar transporteert het naar buiten. 

Wat is het verschil tussen polyamide en polyester?

Het materiaal lijkt sterk op polyester, omdat ze beiden van aardolie zijn gemaakt en daardoor soortgelijke eigenschappen hebben. Echter wordt er in de basis gebruik gemaakt van andere polymeren. Polyamide is duurzamer dan polyester en daarom ook duurder. Ook is het vormvaster dan polyester. De stof moet alleen wel op lagere temperaturen gewassen worden, omdat het gevoeliger is voor warmte dan polyester.


Shop hier sokken met dit garen!

Eerder bekeken door jou

Comodo Sokken - Uniseks sokken
Comodo Sokken - Uniseks sokken

Uniseks sokken

Comodo Sokken zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. De pasvorm van de sokken zorgt voor uitstekend comfort en een goed gevoel.