Comodo Sokken - Wat is merinowol?

Merinowol is een natuurlijke vezel van de hoogste kwaliteit, verkregen van merinoschapen. Merino een soort bergschapen die voornamelijk leven in gebieden met extreme klimaatomstandigheden. In de winter daalt de temperatuur tot -20 graden Celsius en zomers stijgt de temperatuur tot wel 40 graden Celsius. Door de omstandigheden waarin de schapen leven, wordt wol verkregen met unieke kenmerken. Merinowol wordt gekenmerkt door een natuurlijke en duurzame vezel die een uitzonderlijke zachtheid en warmte garandeert. Het is dunner en zachter dan gewone wol, waardoor het een hoog niveau van comfort biedt als je het op de huid draagt. 

Wat zijn de eigenschappen van merinowol?

Merinowol zorgt voor een uitstekende thermische isolatie. De huid wordt verkoeld tijdens hete zomers en verwarmt tijdens koude winters. Dat komt doordat er veel lucht in de structuur van de wolvezel zit. Ongeacht het type fysieke activiteit, isoleert en reguleert wol de temperatuur. Dit type wol voert niet alleen vocht af via de openingen tussen de vezels, maar dringt ook door in de poriën van de vezels. Zelfs met een dicht weefsel laat het onze huid ademen. Het stelt je in staat om warm te blijven in de kou en koel in de hitte. En verwijdert tegelijkertijd vocht, waardoor de huid langer droog blijft.

Wat zijn de voordelen van merinowol?

Deze wol scheidt vocht perfect af van de huid. De hygroscopiciteit is hierbij namelijk het hoogst van alle vezels. Het is zeer populair voor de productie van sokken en outdoorkleding, omdat het bekend staat om zijn hoge kwaliteit en duurzaamheid. Dankzij zelfreinigende schubben op het oppervlak van de vezels vermindert merinowol aanzienlijk de onaangename geur die ontstaat als gevolg van zweetafzetting. Bovendien handhaaft het een omgeving die vijandig is voor bacteriën. Daarom wordt het ook gewaardeerd bij de productie van kinderkleding. Merinowol wordt gekenmerkt door een zeer hoge zachtheid en luchtigheid. Bovendien zijn de vezels extreem dun en elastisch.


Shop hier merinowollen sokken!

Eerder bekeken door jou

Comodo Sokken - Uniseks sokken
Comodo Sokken - Uniseks sokken

Uniseks sokken

Comodo Sokken zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. De pasvorm van de sokken zorgt voor uitstekend comfort en een goed gevoel.