Comodo Sokken - Wat is coolmax?

Coolmax is een technologisch geavanceerde polyestervezel die voornamelijk bedoeld is voor de productie van thermo-actieve onderkleding. De vierkanaals constructie, gepatenteerd door Du Pont, zorgt voor uitstekende eigenschappen zoals zweetafvoer, verdamping en een uitstekend ademend vermogen. Deze stof is speciaal gemaakt om met name sporters droog en comfortabel te houden.

Wat zijn de eigenschappen van coolmax?

Producten vervaardigd van Coolmax-vezels bevatten een antibacterieel middel op basis van zilverionen. Het voorkomt de groei van bacteriën die bijdragen aan de vorming van een onaangename zweetgeur. Deze vezel heeft uitstekende waterafstotende eigenschappen. Hierdoor droogt het zeer snel, terwijl het de lichaamstemperatuur reguleert. Door de zachte eigenschappen van het materiaal wordt het voornamelijk gebruikt bij de productie van ondergoed, sokken en andere kleding die je op de huid draagt. Ook omdat het geen onaangename geuren opneemt.

Wat zijn de voordelen van coolmax?

Coolmax is licht in gewicht en een duurzaam alternatief voor wol. De stof is een populair textiel voor verschillende kledingartikelen. Sokken zijn de meest voorkomende kledingtoepassing voor dit materiaal. Deze unieke polyestervezel voert zweet af van de voeten, zodat aandoeningen zoals voetschimmel worden verkleind. Sokken met vezels van dit materiaal worden aanbevolen voor dagelijks gebruik en bieden een hoog comfort, maar zijn vooral bedoeld voor actieve mensen. Je kan genieten van een aangenaam gevoel van droogheid en luchtigheid, zelfs tijdens de meest intensieve trainingen.


Shop verkoelende hardloopsokken!

Eerder bekeken door jou

Comodo Sokken - Uniseks sokken
Comodo Sokken - Uniseks sokken

Uniseks sokken

Comodo Sokken zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. De pasvorm van de sokken zorgt voor uitstekend comfort en een goed gevoel.