Comodo Sokken - Wat is katoen?

Katoen is een natuurlijk cellulosevezel, die dient voor het maken van zachte en ademende stof. De lange pluisvezels worden voor veel dingen gebruikt, waarvan de meeste beginnen met een draad, garen of katoenen stof. Momenteel is het de meest populaire natuurlijke vezel ter wereld. Het wordt in ongeveer 80 landen verbouwd en is één van de meest geproduceerde gewassen. Ongeveer 75% van 's werelds kledingproducten bevat op zijn minst een bepaalde hoeveelheid katoen. Interessant genoeg gebruikt het gewas ongeveer 2,5% van 's werelds bouwland.

Wat zijn de eigenschappen van katoen?

De eigenschappen van dit materiaal zijn dat de vezel gemakkelijk vocht opneemt, maar ook snel droogt. Hier door is het zeer vochtafdrijvend. Doordat de vezels gemakkelijk vocht opnemen, maakt het kleding en sokken comfortabel bij warm weer. De hoge treksterkte in zeepoplossingen zorgt ervoor dat katoenen kleding en sokken gemakkelijk te wassen zijn.

Wat zijn de voordelen van katoen?

De voordelen zijn het zeer goede absorptievermogen en de kleur- en print duurzaamheid. Ook biedt het materiaal de mogelijkheid om de sokken zowel in de wasmachine als in de stomerij te wassen. De stof wordt verder gekenmerkt door een uitstekend ademend vermogen en weerstand tegen scheuren of schuren. Het heeft ook een hoge weerstand tegen licht en zon, waardoor het materiaal langer meegaat.

Vaak gemengd met andere materialen

Het katoengehalte van sokken van puur katoen is over het algemeen 70-85%. De andere componenten zijn 15-30% elastische vezels (zoals elastaan, polyamide, enzovoort). Theoretisch gezien zijn sokken gemaakt van 100% katoen niet elastisch. Het toevoegen van hoogwaardige elastische vezels (zoals Lycra) geeft je een paar hoogwaardige katoenen sokken met uitstekend comfort.


Shop hier katoenen sokken!

Eerder bekeken door jou

Comodo Sokken - Uniseks sokken
Comodo Sokken - Uniseks sokken

Uniseks sokken

Comodo Sokken zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. De pasvorm van de sokken zorgt voor uitstekend comfort en een goed gevoel.