Comodo Sokken - Wat is polycolon?

Polycolon is een 100% polypropyleenvezel van de hoogste kwaliteit van Schoeller Austria. Wereldwijd is het een belangrijk materiaal geworden in veeleisende sportkleding. Ademend, licht in gewicht, zweetbestendig en onderhoudsarm. Dit zijn slechts een paar sterke punten van deze functionele stof. Het materiaal wordt door zijn uitstekende eigenschappen ook gebruikt voor werkkleding.

Wat zijn de eigenschappen van polycolon?

De stof behoudt de lichaamsprestaties en droogheid langer. Het maakt niet uit hoeveel je zweet, het voert vocht en zweet perfect af naar buiten. Daarbij is het materiaal erg licht en duurzaam. Het is de lichtste functionele vezel ter wereld. Circa 40 procent lichter dan katoen en ongeveer 35 procent lichter dan polyester. Zelfs zo licht dat het materiaal blijft drijven op water. Het is ook een hydrofoob materiaal. Wat inhoudt dat de stoffen waterafstotend zijn of niet/zeer slecht te mengen zijn met water. 

Wat zijn de voordelen van polycolon?

Dankzij het gebruik van polycolon houd je een droog gevoel, ook als je zweet. Het materiaal plakt niet aan je huid. Zelfs als de omstandigheden niet gunstig zijn, zorgt het voor een aangenaam draagcomfort. Ook in vochtige omstandigheden. De stof kan gemakkelijk in de wasmachine gewassen worden. Zowel op hoge als lage temperaturen (lees wel altijd het wasetiket). Het wassen zal de kleur, functie of de structuur van het product niet aantasten.


Shop hier sokken met dit garen!

Eerder bekeken door jou

Comodo Sokken - Uniseks sokken
Comodo Sokken - Uniseks sokken

Uniseks sokken

Comodo Sokken zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. De pasvorm van de sokken zorgt voor uitstekend comfort en een goed gevoel.