Comodo Sokken - Wat is polypropyleen?

Polypropyleen, ook bekend als Olefin, is een synthetisch thermoplastisch polymeer dat wordt gewonnen uit de olie- en aardgasproductie. 

Tot het einde van de jaren vijftig was het gas propyleen een afvalproduct van olie- en aardgasinstallaties. In die tijd lukte het de Italiaanse wetenschapper Giulio Natta om het gas te polymeriseren. En er een commercieel haalbaar plastic, genaamd polypropyleen, van te maken. Het materiaal werd vervolgens geëxtrudeerd door een douchekop-achtig apparaat dat bekend staat als een spindop. De spindop creëert de vorm en lengte van draden. Nadat de draden zijn afgekoeld, worden ze samen gesponnen in verschillende kleur- en maatcombinaties om garens te maken. De garens worden vervolgens tot stof geweven. 

Wat zijn de eigenschappen van polypropyleen?

Polypropyleen (Prolen) Siltex is een speciale, hoogwaardige microvezel verrijkt met een antibacterieel middel dat zilverionen bevat. De antibacteriële werking van zilverionen is al vele eeuwen bekend. Zilverionen verminderen de groei van bacteriën en schimmels. En behouden het biologische evenwicht van de huid tijdens lichamelijke activiteit.

Belangrijk is dat het gebruik van een antibacterieel middel op de vezelkern (en dus niet op het oppervlak) het mogelijk maakt om antibacteriële eigenschappen in producten te behouden, ondanks herhaaldelijk wassen. Dankzij dit middel voorkomt het de vorming van onaangename geuren en vermindert het risico op allergieën.

Wat zijn de voordelen van polypropyleen?

Siltex polypropyleen is licht, extreem zacht en aangenaam om aan te raken. Het heeft antibacteriële en anti-geur eigenschappen. Vocht wordt goed afgevoerd en het biologische evenwicht van je huid wordt behouden. Daarnaast geeft het materiaal een hygiënische frisheid tijdens sport- en vrijetijdsactiviteiten. Mede dankzij de stof, die zeer snel droogt. Tot slot is het milieuvriendelijk en bevat het geen schadelijke stoffen.


Shop hier polypropylenen sokken!

Eerder bekeken door jou

Comodo Sokken - Uniseks sokken
Comodo Sokken - Uniseks sokken

Uniseks sokken

Comodo Sokken zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. De pasvorm van de sokken zorgt voor uitstekend comfort en een goed gevoel.