Comodo Sokken - Wat is drytex?

DRYTEX® is een hoogwaardige technische stof, die onder meer wordt gebruikt bij de productie van technische sokken. Het materiaal geeft kleding een zachte, aangename textuur en is een grote vooruitgang in vergelijking met de aanraking van natuurlijke vezels. Comodo Sokken heeft drie verschillende soorten DRYTEX®! 

Wat is is DRYTEX® Wol?

Drytex wol is een perfecte mix van wolvezels met al zijn inherente eigenschappen en technische vezels. Ontwikkeld voor meer comfort, snellere droging en om het gewicht van de hele stof te verminderen.

Wat zijn de eigenschappen van DRYTEX® Wol?

Deze stoffen bieden uitstekende thermische isolatie en betere productprestaties. Door de combinatie van hygroscopische vezels wordt vocht snel geabsorbeerd en naar buiten afgevoerd. Dit maakt de stof bijzonder geschikt voor gebruik bij lage temperaturen en in natte omstandigheden. Het biedt comfort en bescherming tegen kou.

Wat zijn de voordelen van DRYTEX® Wol?

Maximale bescherming en comfort bij het sporten of op het werk. De belangrijkste toepassingen van dit garen variëren van sportgarens (speciaal gericht op liefhebbers van jagen, vissen en bergsporten) tot de productie van werkkleding. Samengevat: stoffen gemaakt dit garen zijn zacht, lichtgewicht, voorkomen jeuk en bieden een uitstekende thermische isolatie.

Wat is DRYTEX® Thermisch?

Drytex Thermical is een hoogwaardig technisch garen dat uitstekend ademend is voor delicate en natuurlijke stoffen.

Wat zijn de eigenschappen van DRYTEX® Thermisch?

Dit innovatieve product laat lucht tussen de huid en stof stromen. Na talrijke testen op basis van mechanismen die de lichaamstemperatuur regelen, werd ontdekt dat kleding gemaakt van dit garen vocht uitstekend afvoert. Hierdoor blijft de huid koel en droog. Het houdt geen vocht vast omdat watermoleculen via de poriën in de stof worden verwijderd.

Wat zijn de voordelen van DRYTEX® Thermisch?

Kleding gemaakt van dit garen zorgt voor warmte, droge huid, bescherming, zachtheid en is zowel licht als comfortabel. Door deze eigenschappen en het aangename gevoel is dit garen geschikt voor de productie van thermische kleding voor mensen die dergelijke kleding bij extreme temperaturen gebruiken. Een mooi voorbeeld hiervan zijn onze wandel- en skisokken, waardoor je 100% comfort en gemak hebt tijdens je wandeltocht en wintersport. Kleding met dit garen wordt vooral gedragen als eerste laag, in contact met de huid. Maar kan ook worden gedragen als tweede laag, om bescherming te bieden tegen externe factoren. Bovendien is dit materiaal bestand tegen uitrekken en krimpen.

Wat is DRYTEX® Comfort?

Drytex comfort is een hoogwaardige technische stof, die onder meer wordt gebruikt bij de productie van trekkingsokken. Het materiaal heeft een zachte en aangename textuur. 

Wat zijn de eigenschappen van DRYTEX® Comfort?

Deze revolutionaire stoftechnologie is ontworpen om bescherming te bieden tegen hitte en vocht. Het gebruik van deze technologie zorgt voor een hoog ademend vermogen. Daarom is dit een speciaal materiaal dat vocht weghoudt van de huid en zorgt voor een uniek gevoel van frisheid.

Wat zijn de voordelen van DRYTEX® Comfort?

Bovendien is het een duurzaam en mechanisch resistent materiaal dat zacht en licht aanvoelt. Kleding gemaakt met dit garen zorgt voor welzijn en comfort bij het uitvoeren van je favoriete sportactiviteiten. Dit kan je helpen om je prestaties te verbeteren. Het vochtregulerende systeem maakt kleding flexibel en zeer comfortabel. Daarom is het een waar genoegen om kleding te dragen die gemaakt is van dit revolutionaire materiaal.


Shop hier functionele DRYTEX® sokken!

Eerder bekeken door jou

Comodo Sokken - Uniseks sokken
Comodo Sokken - Uniseks sokken

Uniseks sokken

Comodo Sokken zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. De pasvorm van de sokken zorgt voor uitstekend comfort en een goed gevoel.