Comodo Sokken - Wat is elastaan?

Elastaan, ook wel bekend als Spandex of Lycra, is een synthetische vezel die uitzonderlijk elastisch is. Het wordt gemaakt door een chemische reactie met polyester. Hierdoor ontstaat polymeer, ook bekend als polyurethaan. Het primaire doel van deze stof was een vervanging voor rubber. Dit was de voorloper van elastaan. Door de grote rekbaarheid onderscheidt deze stof zich van andere synthetische stoffen. De stof wordt op grote schaal gebruikt in de kledingindustrie.

Wat zijn de eigenschappen van elastaan?

Spandex heeft onder spanning een elastische rek van wel 600 procent. De stof keert zonder spanning terug naar de originele vorm. Het materiaal onderscheidt zich van andere synthetische stoffen, doordat het elastischer en tegelijk sterker is. Het is bijvoorbeeld sterker en duurzamer dan rubber, maar daarentegen veel lichter. Daarom verving het al snel alle rubberen materialen in de kledingindustrie.

Wat zijn de voordelen van elastaan?

De stof wordt toegepast in bijna alle kledingstukken met stretch. Door de elasticiteit en het lichte gewicht is het materiaal zeer geschikt voor gebruik in bewegingskleding. Kleding van deze vezel biedt veel bewegingsruimte, zonder de pasvorm te verliezen.

Het materiaal wordt vooral veel gebruikt in ondergoed, panty's, (Comodo) sokken, binnen- en buitenkleding, zwemkleding, fietskleding en bijna alle sportkleding. Het materiaal is lichtgewicht, glad, soepel, zacht en bestand tegen lichaamsolie, transpiratievocht en zonlicht. De stof heeft een hoog ademend vermogen en vochtafdrijvende eigenschappen.


Shop hier sokken met deze vezel!

Eerder bekeken door jou

Comodo Sokken - Uniseks sokken
Comodo Sokken - Uniseks sokken

Uniseks sokken

Comodo Sokken zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. De pasvorm van de sokken zorgt voor uitstekend comfort en een goed gevoel.