Comodo Sokken - Wat is acryl?

Acryl is een synthetische vezel die heel licht en aangenaam is om te dragen. De vezel is ontworpen om op wol te lijken en wordt in veel van dezelfde toepassingen gebruikt. Het materiaal is zeer slijtvast en warm. Kledingfabrikanten maken van deze populaire vezel allerlei soorten kleding voor koud weer. De vezel wordt ook gebruikt voor vloerbedekking, stoffering, vloerkleden en andere producten voor huishoudelijk gebruik. Acryl is goedkoper dan natuurlijke wol. 

Wat zijn de eigenschappen van acryl?

De acrylvezels kan men spinnen tot een draad die heel donzig is. Het materiaal is zacht en warm, licht in gewicht en zeer goed bestand tegen zonlicht. Daarnaast is het kleurvast, vormvast en kreukvrij. Ook is het sterk en krimpt en jeukt het niet zoals wol dat wel kan doen. Het is één van de minst ademende textielsoorten ter wereld en is vooral gewenst in toepassingen voor het vasthouden van warmte. Dit garen wordt vaak gebruikt in sportuitrustingen, zoals trainingspakken, sportbroeken, hoodies, sjaals, mutsen en sokken.

Wat zijn de voordelen van acryl?

Acryl krimpt niet en is makkelijk wasbaar. De stof houdt warmte beter vast dan wol en is goedkoper dan echte wol. Verder droogt het materiaal snel, omdat het slecht vocht vasthoudt. Het heeft een uitstekende kleurbaarheid en kleurechtheid. De stof is net als bij andere synthetische stoffen antibacterieel. Dit garen kan 100% alleen worden gebruikt of in mengsels met andere natuurlijke en synthetische vezels.


Shop hier sokken met dit garen!

Eerder bekeken door jou

Comodo Sokken - Uniseks sokken
Comodo Sokken - Uniseks sokken

Uniseks sokken

Comodo Sokken zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. De pasvorm van de sokken zorgt voor uitstekend comfort en een goed gevoel.