Wat is hiken? - Comodo Sokken

Hiken is een vorm van buitenrecreatie waarbij je wandelt of trekt door een natuurlijke omgeving, vaak over heuvelachtige paden of bergen. Met andere woorden een iets zwaardere wandel- of trektocht die je maakt in een buitengebied. Een eenvoudige wandeling in een plaatselijk park is dus niet hiken.

Mensen die hiken, zeker in berggebieden, komen vaak uit op plaatsen met de mooiste uitzichten. Het stelt mensen in staat om de schoonheid van de natuur te ontdekken en tegelijkertijd te bewegen. Hiken kan een solo-activiteit of groepsactiviteit zijn, en het kan zo makkelijk of uitdagend zijn als je zelf wilt. In Nederland heb je geen bergen, maar Europa biedt vele gebieden waar je jouw uitdaging kan vinden. Er zijn veel verschillende soorten hiking gebieden om uit te kiezen, variërend van gemakkelijke, vlakke paden die geschikt zijn voor beginners, tot meer uitdagende routes met steile hellingen en rotsachtig terrein, zoals bergen. Los van je conditie of ervaring, er is altijd een wandelroute voor jou.

Bekijk de collectie hiking sokken

De 10 beste hiking routes in Europa

Om je alvast op weg te helpen, hebben we een aantal bekende en uitdagende hiking routes voor je op een rij gezet:

  • Tour du Mont Blanc - Zwitserland, Italië, Frankrijk
  • Jungfrau – Zwitserland 
  • Alta Via 2 – Italië
  • Norwegian Fjords – Noorwegen 
  • Retezat Mountains – Roemenië
  • El Caminito Del Rey – Spanje
  • Mount Triglav – Slovenië
  • Plitvice Lakes – Kroatië
  • Laugavegur – IJsland
  • High Tatras – Slowakije

Raadpleeg websites en lokale toeristenwinkels voor routekaarten, tips en eventuele extra benodigdheden. Zorg ervoor dat je altijd goed voorbereid op pad gaat en binnen het bedoelde gebied blijft. 

Voordelen van hiken

Hiken heeft veel voordelen, zoals de mogelijkheid om frisse lucht te happen en tijd in de natuur door te brengen, wat positieve effecten heeft op je geestelijke gezondheid. Het is ook een effectieve manier van lichaamsbeweging, omdat het een matige tot hele intensieve training kan zijn, afhankelijk van het terrein en de afstand die je aflegt.

Door je los te koppelen van de stress van het dagelijks leven en jezelf in uitdagende situaties plaats, gebeurd er iets bijzonders. Spanning zorgt voor adrenaline, alertheid en focus. Maar ook voor onzekerheid en misschien zelfs wel angst. Om deze angst te overwinnen ga je jezelf en anderen motiveren, stimuleren en helpen om de uitdaging tot een goed einde te brengen. Zeker als je met één of meerdere personen bent, word je van elkaar afhankelijk. Je moet elkaar kunnen vertrouwen. Dat schept een bijzondere band en vormt sterke relaties.

Een andere voordeel is, dat je in principe op elk moment in het jaar en in elk weertype kunt gaan hiken. Zolang je maar goed voorbereid bent en gekleed op de omstandigheden. Bij noodweer is het sterk af te raden, maar dat spreekt voor zich. Het is in ieder geval belangrijk om geschikte kleding en schoenen te dragen, voldoende water en snacks mee te nemen en iemand op de hoogte te stellen van je plannen voordat je gaat hiken. Ga jij de uitdaging aan?

Hiking sokken, de juiste uitrusting

Speciaal voor hikers hebben we een tweetal hiking sokken ontwikkeld, om de juiste ondersteuning en functionaliteit te bieden tijdens het hiken. Onder te verdelen in hoge en middelhoge variant.

Hoge hiking sokken

De hoge hiking sokken merinowol TRE2 zijn ontworpen voor zowel lange heuvelwandelingen als lichte trektochten. De TRE2 heeft vijf speciaal ontworpen zones in de vorm van verstevigingen op slijtagegevoelige plaatsen. Deze beschermen je voeten tegen wrijving en verminderen de druk die de schoenen op je voeten uitoefenen. Dit voorkomt wrijving, blaren, klamme voeten en irritaties of pijn door onvoldoende ondersteuning. Zo kun jij optimaal genieten van je hiking tocht.

Bekijk de hoge hiking sokken merinowol TRE2

Middelhoge hiking sokken

De middelhoge hiking sokken merinowol TRE3 zijn ontworpen om de perfecte bescherming te bieden voor hikers van alle niveaus. Zeker wanneer je bergwandelingen of bergtochten maakt, bieden deze hiking sokken de juiste ondersteuning aan de voeten en verdikking op de plaatsen waar jij het hard nodig hebt. Mede dankzij een beschermende voetzone die de enkel extra beschermt. Door de samenstelling en dikte van deze middelzware sokken, worden de drukpunten op je voeten ontlast en zijn je voeten beter beschermd tegen stoten. Zo kun jij je volledig focussen op de route die voor je ligt. 

Bekijk de middelhoge hiking sokken merinowol TRE3

Welke wandelsokken kies jij?

Comodo Sokken - Wandelsokken Alpacawol Merinowol - STAL Zwart #kleur_zwart
Halfhoog | Alle seizoenen Wandelsokken Alpacawol STAL
+12
+11
+10
+9
+8
+7
+6
+5
+4
+3
+2
+1
Verkoopprijs€13,99
Comodo Sokken - Wandelsokken Bamboe - TRE1 Beige #kleur_beige
Halfhoog | Alle seizoenen Wandelsokken Bamboe TRE1
+7
+6
+5
+4
+3
+2
+1
Verkoopprijs€9,99
Comodo Sokken - Wandelsokken Merinowol - TRE7 Khaki #kleur_khaki
Halfhoog | Alle seizoenen Wandelsokken Merinowol TRE7
+6
+5
+4
+3
+2
+1
Verkoopprijs€12,99
Comodo Sokken - Wandelsokken Merinowol - TREUL04 Zwart #kleur_zwart
Halfhoog | Alle seizoenen Wandelsokken Merinowol TREUL04
+3
+2
+1
Verkoopprijs€12,49
Comodo Sokken - Wandelsokken Merinowol - TREUL02 Zwart #kleur_zwart
Boven enkel | Alle seizoenen Wandelsokken Merinowol TREUL02
+3
+2
+1
Verkoopprijs€10,99
Comodo Sokken - Wandelsokken Polyester Drytex - TRE5 Roze #kleur_roze
Boven enkel | Alle seizoenen Wandelsokken Polyester TRE5
+8
+7
+6
+5
+4
+3
+2
+1
Verkoopprijs€12,99
Comodo Sokken - Wandelsokken Polypropyleen - STT Zwart #kleur_zwart
Halfhoog | Winter Wandelsokken Polypropyleen STT
+2
+1
Verkoopprijs€9,99
Comodo Sokken - Wandelsokken Merinowol Dik - TRE3 Khaki #kleur_khaki
Halfhoog | Winter Wandelsokken Merinowol Dik TRE3
+5
+4
+3
+2
+1
Verkoopprijs€10,99
Comodo Sokken - Wandelsokken Alpacawol Dik - STAN Grijs #kleur_grijs
Halfhoog | Winter Wandelsokken Alpacawol Dik STAN
+2
+1
Verkoopprijs€25,99
Comodo Sokken - Uniseks sokken
Comodo Sokken - Uniseks sokken

Uniseks sokken

Comodo Sokken zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. De pasvorm van de sokken zorgt voor uitstekend comfort en een goed gevoel.