Hoeveel wandelen om af te vallen? - Comodo Sokken

Wandelen is een makkelijke en leuke manier om af te vallen. Het is niet alleen gratis en weinig belastend, maar ook een effectieve manier om je hartslag omhoog te krijgen en calorieën te verbranden. Maar hoeveel moet je wandelen om af te vallen?

Hoeveel je moet wandelen om af te vallen hangt af van verschillende factoren, zoals je gewicht, de intensiteit van je wandeling en je algehele gezondheid. Volgens het nationale instituut voor zorg en volksgezondheid in de Verenigde Staten, genaamd CDC, moeten volwassenen elke week streven naar minimaal:

  1. 150 minuten matig intensieve lichamelijke activiteit
  2. 2 dagen spierversterkende activiteit

Lichamelijke activiteit is alles wat je lichaam in beweging brengt, zoals wandelen. 150 minuten fysieke activiteit kun je ook zien als 30 minuten wandelen per dag, 5 dagen per week. Zo kun je jouw lichamelijke activiteit spreiden over de week en opdelen in kleinere stukjes tijd.

Als je meer gewicht wilt verliezen, kun je:

  • Het aantal wandelingen verhogen: je kunt bijvoorbeeld vijf dagen per week 45 minuten tot een uur gaan wandelen.
  • De intensiteit van je wandeling verhogen: denk aan wandelen op een pittig tempo waarbij je hartslag omhoog gaat en het zweet je uitbreekt. Met een stevige wandeling verbrand je meer calorieën dan met een rustige wandeling, dus als je sneller wilt afvallen, kun je beter het tempo opvoeren.

Een belangrijke factor om rekening mee te houden is je gewicht. Hoe meer je weegt, hoe meer calorieën je verbrandt tijdens het wandelen. Iemand die bijvoorbeeld 120 kilo weegt, zal meer calorieën verbranden tijdens het wandelen dan iemand die 80 kilo weegt. Het aantal calorieën dat jij verbrandt, kun je berekenen in onze blog: hoeveel calorieën verbrand je met wandelen?

Los van het wandelen speelt is het van belang om te onthouden dat voeding een grote rol speelt bij gewichtsverlies. Om af te vallen moet je een calorietekort creëren door meer calorieën te verbranden dan je verbruikt. Naast wandelen is het dus belangrijk om op je voeding te letten en ervoor te zorgen dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, terwijl je ook je inname van ongezond voedsel vermindert. Combineer je dit met consequent wandelen, dan kan het hard gaan!

Hoeveel je moet wandelen om af te vallen hangt dus af van jouw individuele kenmerken en doelen. Maar hoeveel je ook wandelt, zorg ervoor dat je veilig wandelt en pauzeert wanneer dat nodig is. Door consequent te wandelen en een routine te vinden die voor jou werkt, kan het een effectieve manier zijn om gewicht te verlies. Het is beter om regelmatig te wandelen dan één keer per week of over een langere tijd. Vergeet alleen niet dat wandelen slechts één onderdeel is van een gezonde levensstijl. Een uitgebalanceerd dieet en voldoende slaap zijn ook belangrijk om af te vallen.

Welke wandelsokken kies jij?

Comodo Sokken - Wandelsokken Alpacawol Merinowol - STAL Zwart #kleur_zwart
Halfhoog | Alle seizoenen Wandelsokken Alpacawol - STAL
+12
+11
+10
+9
+8
+7
+6
+5
+4
+3
+2
+1
Verkoopprijs€13,99
Comodo Sokken - Wandelsokken Bamboe - TRE1 Beige #kleur_beige
Halfhoog | Alle seizoenen Wandelsokken Bamboe - TRE1
+7
+6
+5
+4
+3
+2
+1
Verkoopprijs€9,99
Comodo Sokken - Wandelsokken Merinowol - TRE7 Khaki #kleur_khaki
Halfhoog | Alle seizoenen Wandelsokken Merinowol - TRE7
+6
+5
+4
+3
+2
+1
Verkoopprijs€12,99
Comodo Sokken - Wandelsokken Merinowol - TREUL04 Zwart #kleur_zwart
Halfhoog | Alle seizoenen Wandelsokken Merinowol - TREUL04
+3
+2
+1
Verkoopprijs€12,49
Comodo Sokken - Wandelsokken Polyester Drytex - TRE5 Roze #kleur_roze
Boven enkel | Alle seizoenen Wandelsokken Polyester - TRE5
+8
+7
+6
+5
+4
+3
+2
+1
Verkoopprijs€12,99
Comodo Sokken - Wandelsokken Polypropyleen - STT Zwart #kleur_zwart
Halfhoog | Winter Wandelsokken Polypropyleen - STT
+2
+1
Verkoopprijs€9,99
Comodo Sokken - Wandelsokken Merinowol Dik - TRE3 Khaki #kleur_khaki
Halfhoog | Winter Wandelsokken Merinowol Dik - TRE3
+5
+4
+3
+2
+1
Verkoopprijs€10,99
Comodo Sokken - Wandelsokken Alpacawol Dik - STAN Grijs #kleur_grijs
Halfhoog | Winter Wandelsokken Alpacawol Dik - STAN
+2
+1
Verkoopprijs€25,99
Comodo Sokken - Uniseks sokken
Comodo Sokken - Uniseks sokken

Uniseks sokken

Comodo Sokken zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. De pasvorm van de sokken zorgt voor uitstekend comfort en een goed gevoel.