10 mooiste wandelroutes van Nederland - Comodo Sokken

Nederland is een prachtig land om te wandelen, met een grote verscheidenheid aan landschappen. Van de bergen en bossen in het binnenland tot de duinen langs de kust. Of je nu op zoek bent naar een rustige wandeling in de natuur of een uitdagende wandelroute in de duinen, Nederland heeft voor ieder wat wils.

Hieronder hebben we een aantal van de mooiste wandelroutes in Nederland op een rijtje gezet. Klik op een route om er meer over te lezen.

Comfortabel wandelen? Bekijk de collectie wandelsokken.

  1. Pieterpad, door het oosten van Nederland (lange wandelroute)
  2. Kustpad, langs de Nederlande kust (lange wandelroute)
  3. Grote Rivierenroute, langs de rivieren in Nederland (lange wandelroute)
  4. Elfstedenroute, Friesland
  5. Hondsrugroute, Drenthe
  6. Walk of Wisdom, Gelderland
  7. Utrechtse Heuvelrugroute, Utrecht
  8. Veluwe Zwerfpad, Gelderland
  9. Noordzeewandeling, Noord-Holland
  10. Rivierpark Maasvallei, Limburg

1. Pieterpad, door het oosten van Nederland

Mooiste Wandelroutes Nederland - Pieterpad wandelen - Comodo Sokken

Het Pieterpad is een populaire wandelroute die door oosten van Nederland loopt. Het begint in het noorden van Groningen, bij Pieterburen, en eindigt in ten zuiden van Maastricht, op de top van de Sint Pietersberg. De route is ongeveer 500 kilometer lang en is verdeeld over 26 etappes. Als je de hele route in één keer wil wandelen en je houdt daarbij de officiële etappes aan, dan wandel je 26 dagen achter elkaar. Wandel je alleen in de weekenden? Dan doe je er 13 weekenden over om het hele Pieterpad te lopen.

Deze wandelroute is ideaal voor wandelaars die van rust en natuur houden. Het Pieterpad voert je langs de mooiste natuur van Nederland, met uitgestrekte bossen, prachtige heidevelden, weidse vlaktes, landweggetjes en rustige dorpjes. Onderweg kun je genieten van het prachtige landschap, de rust en stilte.

De route is relatief eenvoudig te volgen, met borden die je de juiste richting wijzen. Er zijn verschillende bewegwijzerde varianten van het Pieterpad, waardoor je je route kunt aanpassen aan je wensen en mogelijkheden. Er zijn veel mogelijkheden om te overnachten onderweg. Je vindt er kleine hotels, B&B's, campings, jeugdherbergen en rustpaviljoens. Sommige accommodaties hebben zelfs een eigen Pieterpad-menu, waar je kunt genieten van heerlijke streekgerechten.

Ideaal voor deze route: wandelsokken van merinowol

De routekaarten bekijken en downloaden? Bekijk de website van het Pieterpad.

2. Kustpad, langs de Nederlandse kust

Mooiste Wandelroutes Nederland - Nederlands Kustpad wandelen - Comodo Sokken

Het Kustpad is een prachtige lange afstand wandelroute langs de gehele Nederlandse kust. De wandelroute is ongeveer 725 kilometer lang en begint vanaf Sluis, op de Belgisch-Nederlandse grens. Van daaruit loopt de route via de kust door Zuid-Holland, Noord-Holland en Friesland, helemaal door tot bovenin Groningen. Het Kustpad eindigt in Bad Nieuweschans in Groningen. Een uitdaging, maar ook een genot om te lopen. 

Deze wandelroute is een van de beste manieren om de Nederlands kust te verkennen. Het Kustpad loopt door verschillende steden en dorpjes, waaronder Vlissingen, Domburg, Renesse en Ouddorp. Er zijn veel mooie dingen te zien onderweg, waaronder duingebieden, natuurgebieden, kleine stranden, vissersdorpjes, kastelen en veel meer. 

Als je bij het Kustpad bent, is er ook een breed scala aan accommodaties om uit te kiezen. Er zijn hotels, B&B's, camping en veel meer. Er is dus voor ieder wat wils.

Ideaal voor deze route: wandelsokken van merinowol

De routekaarten bekijken? Bekijk de routes op de website van het Wandelnet:

3. Grote Rivierenroute, langs de rivieren in Nederland

Mooiste Wandelroutes Nederland - Grote Rivierenroute wandelen - Comodo Sokken

Het Grote Rivierenpad is een mooie manier om de oer-Hollandse rivieren te verkennen. De route voert je langs de rivieren Nieuwe Waterweg, Oude Maas, Lek, Linge en Waal. Het Grote Rivierenpad is een samenvoegingen van twee wandelroutes, namelijk het Oerverloperpad en het Lingepad. Een langeafstandroute van 267 kilometer. Het loopt van Hoek van Holland aan de Noordzee via de wereldhaven van Rotterdam, Krimpen aan de Lek, Schoonhoven en de Betuwe via Nijmegen, naar Kleve in Duitsland.

Je kunt op vele plaatsen stoppen om de omgeving te bekijken en leuke dingen te ontdekken. In de steden en dorpen langs de route kun je genieten van de oude gebouwen, de vele monumenten en de prachtige natuur. En vergeet niet stil te staan bij de grote nevengeul in de bocht van de Waal. Een bijzondere manier van waterbeheersing, waarmee overstromingen verleden tijd zijn.

De Grote Rivierenroute is een unieke manier om de rivieren te ontdekken. Je kunt hier vele culturele bezienswaardigheden bezoeken, maar ook genieten van de prachtige natuur. Dus als je op zoek bent naar een leuke manier om de omgeving te verkennen, dan is de Grote Rivierenroute zeker een aanrader.

Ideaal voor deze route: wandelsokken van merinowol

De routekaarten bekijken en downloaden? Bekijk de website van het Wandelnet.

4. Elfstedenroute, Friesland

Mooiste Wandelroutes Nederland - Elfstedenroute wandelen - Comodo Sokken

De Elfstedenroute of het Elfstedenpad is een wandelroute in Friesland. De route loopt zoveel mogelijk langs het parcours van de beroemde schaatstocht en is ongeveer 283 kilometer lang. Het is een mooie manier om de Friese cultuur en natuur te ervaren en te genieten van een unieke wandelervaring.

Het Elfstedenpad is opgedeeld in 16 trajecten. Je kunt zelf bepalen op welk punt langs de route je start. Een mooi voordeel ten opzichte van de schaatsroute is dat de wandelroute je niet langs, maar juist door de vele kleine dorpen brengt. In ieder van de elf steden kun je een (historische) rondwandeling maken. Deze stadsommetjes brengen je bijvoorbeeld langs het Scheepvaartmuseum in Sneek en naar het beroemde planetarium in Franeker. Ook kom je langs andere beziengswaardigheden zoals het Slotermeer, het oude stadhuis van Bolsward, kaatsstad Franeker en natuurlijk de prachtige vergezichten over de Waddenzee en het IJsselmeer.

De Elfstedenroute is een mooie manier om Friesland op een actieve manier te verkennen. Breng een bezoek aan deze prachtige route en ontdek wat Friesland allemaal te bieden heeft.

Ideaal voor deze route: wandelsokken van alpacawol

De routekaarten bekijken en downloaden? Bekijk de website van het Wandelnet.

5. Hondsrugroute, Drenthe

Mooiste Wandelroutes Nederland - Hondsrugroute wandelen - Comodo Sokken

De Hondsrugroute is een wandelroute in Drenthe. Deze route is het Nederlandse deel van de 'Hünenweg' route, welke van het Duitse Osnabrück naar Groningen loopt. De Hünenweg route is 325 kilometer lang. De Hondsrugroute in Drenthe is 166 kilometer lang. Het Nederlandse Hondsrugpad brengt je van Emmen naar Groningen.

Deze wandelroute brengt je terug naar de prehistorie en Middeleeuwen in Drenthe. Onderweg loop je langs hunebedden, prehistorische veenpaden, middeleeuwse karrensporen, pittoreske dorpjes en eeuwenoude glooiende akkers. De natuur is prachtig en afwisselend met heidevelden, idyllische beekdalen, zandverstuivingen en uitgestrekte bossen.

Als je wilt genieten van de prachtige Drenthe, is de Hondsrugroute een must. De route geeft je een prachtig uitzicht over de omgeving en biedt veel interessante plekken om te bezoeken. Een waar avontuur en zeker een aanrader voor iedereen die van wandelen houdt.

Ideaal voor deze route: wandelsokken van merinowol

De routekaarten bekijken en downloaden? Bekijk de website van Hünenweg.

6. Walk of Wisdom, Gelderland

Mooiste Wandelroutes Nederland - Walk of Wisdom wandelen - Comodo Sokken

De Walk of Wisdom is een wandelroute in Nijmegen van 136 kilometer. Het is een eigentijdse pelgrimsroute, welke is gemaakt voor mensen die echt even uit de waan van de dag willen stappen en al wandelend willen nadenken over het leven. De Walk of Wisdom heeft niet voor niets als slogag: 'het pad van je eigen wijsheid’. De pelgrimsroute is verder niet gekoppeld aan een ideologie of religie. 

De wandelroute begint bij de Sint Stevenskerk in Nijmegen en brengt je langs de waterrijke Ooijpolder, het heuvelachtige Reichswald en de heidevelden bij Mook. Je eindigt weer bij de Sint Stevenskerk na een bijzondere wandeling. Onderweg zie je veel natuur en historie. Denk bijvoorbeeld aan de Romeinse handelswegen en eeuwenoude bedevaartsplaatsen.

Als je jezelf als wandelaar inschrijft voor de Walk of Wisdom, dan ontvang je een stalen speld met het Walk of Wisdom-symbool. Een symbool dat je vaker tegenkomt, gezien het ook de markering van de route is. Verder krijg je een pelgrimsveter. Hiermee kun je tijdens het wandelen in iedere gemeente een vogelringetje verzamelen: 11 in totaal. Na het verzamelen van alle ringetjes, heb je het bewijs dat je de hele Walk of Wisdom hebt volbracht. Ga jij de uitdaging aan?

Ideaal voor deze route: wandelsokken van bamboe

De routekaarten bekijken en downloaden? Bekijk de website van de Walk of Wisdom.

7. Utrechtse Heuvelrugroute, Utrecht

Mooiste Wandelroutes Nederland - Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug wandelen - Comodo Sokken

De Utrechtse Heuvelrugroute is de ideale manier om de prachtige landschappen van Utrecht te ontdekken. In het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug kun je meer dan 50 wandelroutes volgen, variërend van 2 tot 21 kilometer per route. Voor ieder wat wils en je kunt het zo uitdagend maken als je zelf voor ogen hebt.

De wandelroutes brengen je langs loof- en dennenbossen, uitgestrekte heidevelden en adembenemende zandverstuivingen. Wandel over populaire klompenpaden of breng een bezoek aan één van de vele kastelen en buitenplaatsen. Mede dankzij de centrale ligging is het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug een geliefd gebied bij wandelaars.Bekijk welke bezienswaardigheden jij wilt zien en ontdek de mooie natuur en (nieuwe) delen van Utrecht.

Ideaal voor deze route: wandelsokken van bamboe

De routekaarten bekijken en downloaden? Bekijk de website van de Heuvelrug.

8. Veluwe Zwerfpad, Gelderland

Mooiste Wandelroutes Nederland - Veluwe Zwerfpad wandelen - Comodo Sokken

Het Veluwe Zwerfpad is een mooie wandelroute die door Gelderland loopt. Een wandelroute van 375 kilometer die je vooral over onverharde paden door een unieke streek voert. Onderweg kun je je verbazen over de enorme stuifzandgebieden, uitgestrekte heidevelden en glooiende heuvels. En geniet je naast het prachtige uitzicht voor het wild van de Veluwe. Je treft herten, reeën, wilde zwijnen en zelfs moeflons.

Op de wandelroute worden de Veluwezoom, Kootwijkerzand, Loenermark en Nationaal Park de Hoge Veluwe doorkruist. Door deze verbindingsroutes zijn er veel mooie rondwandelingen en meerdaagse tochten te lopen over dit streekpad. Met duidelijke markeringen, beschrijvingen en routekaarten blijf je op het juiste pad.

Ideaal voor deze route: wandelsokken van polypropyleen

De routekaarten bekijken en downloaden? Bekijk de website van het Wandelnet.

9. Noordzeewandeling, Noord-Holland

Mooiste Wandelroutes Nederland - Noordzeewandeling wandelen - Comodo Sokken

De Noordzeewandeling is een prachtige wandelroute door de Schoorlse duinen in Noord-Holland. Deze wandelroute start bij Buitencentrum Schoorlse Duinen in Schoorl en is 10 kilometer lang. De duinen van Schoorl, bijna 1.900 hectare, zijn een must voor de natuurliefhebber. Open duinen worden afgewisseld met dichte naaldbossen, eikenbossen en natte vlakten. En dan heb je ook nog de heidevelden. Uniek, gezien je die bijna nergens vindt in de duinen. Beweeg jezelf door het open zand, wuivend helmgras en natte duinvalleien. Uiteindelijk kom je bij het strand, waar meeuwen en strandlopers bij elkaar komen op de vloedlijn. 

Bij het startpunt en enkele plekken in het gebied staan informatiepanelen. De wandelroute is onderverdeeld in verschillende etappes, zodat je de route zelf kunt samenstellen. Je kunt de Noordzeewandeling ook in stukken lopen, zodat je in een paar dagen of weken kunt genieten van de Noordzeekust. Op diverse plekken zijn zitplaatsen te vinden, zodat je rust kan pakken wanneer dat nodig is. De route kan namelijk wat zwaarder, omdat je loopt over verharde en onverharde paden. Geniet van een uitgebreid netwerk van wandelroutes en haal frisse lucht op in mooie open gebieden.

Ideaal voor deze route: wandelsokken van alpacawol

De routekaarten bekijken en downloaden? Bekijk de website van het Staatsbosbeheer.

10. Rivierpark Maasvallei, Limburg

Mooiste Wandelroutes Nederland - Rivierpark Maasvallei wandelen - Comodo Sokken

Het Rivierpark Maasvallei in Limburg is een heerlijke route voor iedereen die van het buitenleven houdt. De Belgisch-Nederlandse grens, van Maastricht tot Kessenich wordt voor 40 kilometer lang gevormd door de rivier de Maas. Rondom de rivier vind je Rivierpark Maasvallei. Een natuurpark met een lange afstand wandelpad van 137 kilometer.

In 2021 is Rivierpark Maasvallei verkozen tot beste wandelroute van de Benelux. Niet verrassend als je kijkt naar de prachtige landschappen, kwaliteit van bewegwijzering, mogelijkheden om kortere lussen te wandelen en van de ene naar de andere oever over te stappen. De wandelroutes brengen je langs de schitterende plassen van de Maas en vele monumenten, kastelen en boerderijen. Geniet van de schitterende natuur, verschillende soorten dieren en diverse stadjes en gebouwen.

Ideaal voor deze route: wandelsokken van bamboe

De routekaarten bekijken en downloaden? Bekijk de website van het Rivierpark Maasvallei.

Heb jij nog wandelsokken nodig?

Wandelsokken draag je voor optimaal loopcomfort. De functionaliteiten van Comodo sokken zorgen ervoor dat je geen last krijgt van wrijving, irritaties, blaren en/of pijn door onvoldoende ondersteuning. Bekijk de collectie en kies uit meer dan 30 kleuren!

Bekijk hier alle wandelsokken!

Welke wandelsokken kies jij?

Comodo Sokken - Wandelsokken Alpacawol Merinowol - STAL Zwart #kleur_zwart
Halfhoog | Alle seizoenen Wandelsokken Alpacawol STAL
+12
+11
+10
+9
+8
+7
+6
+5
+4
+3
+2
+1
Verkoopprijs€13,99
Comodo Sokken - Wandelsokken Merinowol - TRE7 Khaki #kleur_khaki
Halfhoog | Alle seizoenen Wandelsokken Merinowol TRE7
+6
+5
+4
+3
+2
+1
Verkoopprijs€12,99
Comodo Sokken - Wandelsokken Bamboe - TRE1 Beige #kleur_beige
Halfhoog | Alle seizoenen Wandelsokken Bamboe TRE1
+7
+6
+5
+4
+3
+2
+1
Verkoopprijs€9,99
Comodo Sokken - Wandelsokken Merinowol - TREUL02 Zwart #kleur_zwart
Boven enkel | Alle seizoenen Wandelsokken Merinowol TREUL02
+3
+2
+1
Verkoopprijs€10,99
Comodo Sokken - Wandelsokken Merinowol - TREUL04 Zwart #kleur_zwart
Halfhoog | Alle seizoenen Wandelsokken Merinowol TREUL04
+3
+2
+1
Verkoopprijs€12,49
Comodo Sokken - Wandelsokken Polyester Drytex - TRE5 Roze #kleur_roze
Boven enkel | Alle seizoenen Wandelsokken Polyester TRE5
+8
+7
+6
+5
+4
+3
+2
+1
Verkoopprijs€12,99
Comodo Sokken - Wandelsokken Polypropyleen - STT Zwart #kleur_zwart
Halfhoog | Winter Wandelsokken Polypropyleen STT
+2
+1
Verkoopprijs€9,99
Comodo Sokken - Wandelsokken Merinowol Dik - TRE3 Khaki #kleur_khaki
Halfhoog | Winter Wandelsokken Merinowol Dik TRE3
+5
+4
+3
+2
+1
Verkoopprijs€10,99
Comodo Sokken - Wandelsokken Alpacawol Dik - STAN Grijs #kleur_grijs
Halfhoog | Winter Wandelsokken Alpacawol Dik STAN
+2
+1
Verkoopprijs€25,99
Comodo Sokken - Uniseks sokken
Comodo Sokken - Uniseks sokken

Uniseks sokken

Comodo Sokken zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. De pasvorm van de sokken zorgt voor uitstekend comfort en een goed gevoel.