Comodo Sokken - Wat is alpaca wol?

Alpacawol is een natuurlijke en duurzame vezel die zachtheid en warmte garandeert. In de kledingindustrie wordt het beschouwd als een premium product vanwege het positieve effect op de lichaamsfuncties. Alpacawol is afkomstig van alpaca's (nee, die zag je niet aankomen). Alpaca's zijn een soort berglama's die voorkomen in extreem moeilijke klimatologische omstandigheden. In de winter daalt de temperatuur in deze gebieden soms tot -20 °C en in de zomer stijgt dit tot wel 30 °C. De omstandigheden waarin alpaca's leven, hebben de wol unieke eigenschappen gegeven.

Wat zijn de eigenschappen van alpacawol?

De eigenschappen van alpacawol zijn dat het helpt warmte vast te houden bij koud weer en het lichaam af te koelen bij warm weer. Dit komt door de thermo-actieve eigenschappen van de wol van de alpaca's. Alpacawol laat vocht niet alleen door de openingen tussen de vezels, maar ook door de poriën van de vezels. Hierdoor kan de huid ook bij een dikker weefsel gemakkelijk ademen.

Wat zijn de voordelen van alpacawol?

De voordelen van alpacawol zijn dat het duurzaam, kwalitatief en zeer comfortabel is. Duurzaamheid is een belangrijk kenmerk van een product geworden. Wol heeft een schilferig oppervlak en de vezels zijn niet gelijkmatig verdeeld. Wanneer de vezels in contact komen, treedt delaminatie op en vormen de vezels vlekken. Warme, vochtige lucht versterkt dit effect nog eens. Om dergelijke situaties te voorkomen wordt wol verwerkt. Onze fabrikant van materialen, Schoeller, heeft een revolutionair proces ontwikkeld dat de verwerking van wol mogelijk maakt zonder het gebruik van chloor. Deze innovatie is het resultaat van de toewijding van de fabrikant aan ecologische duurzaamheid. De ontwikkelde wolverwerkingsmethode - EXP Schoeller - voldoet aan de hoogste verwachtingen. Het chloorvrije proces verbruikt minder hulpbronnen dan conventionele processen. Ten slotte produceert het een stof die zacht aanvoelt, weinig 'haar' heeft en extreem licht is. Deze eigenschappen maken de sokken zeer comfortabel om te dragen.


Shop hier alpacawollen sokken!

Eerder bekeken door jou

Comodo Sokken - Uniseks sokken
Comodo Sokken - Uniseks sokken

Uniseks sokken

Comodo Sokken zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. De pasvorm van de sokken zorgt voor uitstekend comfort en een goed gevoel.