Comodo Sokken - Wat is bamboe vezel?

Bamboevezel wordt verkregen uit de pulp van bamboescheuten en gebruikt voor de productie van lichte en ademende stoffen. De vezel is zachter dan zijdevezel en heeft een luxe, glanzende coating. Bamboe is een grassoort dat heel snel groeit en niet veel water nodig heeft. De snelst groeiende soort groeit met een meter per dag. Van alle soorten gras is bamboe het grootste.

Wat zijn de eigenschappen van bamboevezel?

Bamboevezels hebben een zeer goede waterabsorptiecoëfficiënt. Hierdoor wordt zweet uiterst snel opgenomen en verdampt. Een persoon die bamboekleding gebruikt, kan hierdoor langdurig comfort ervaren en een droge huid behouden. Bamboevezelstoffen laten de huid ademen bij warm weer en houden je warm in het koude seizoen. Natuurlijk voelen bamboestoffen koel aan en blijft het kledingstuk lang fris. De dwarsdoorsnede van de bamboevezel is gevuld met verschillende microgaatjes dat leidt tot een veel betere vochtopname en ventilatie. Het is ook mogelijk om warmte bij lage temperaturen te houden. Dit is dankzij dezelfde microstructuren die warme lucht direct op het lichaam vasthouden.

Wat zijn de voordelen van bamboevezel?

Bamboevezel is duidelijk antibacterieel, schimmelwerend en uiterst milieuvriendelijk. De stof is ultrazacht en absorberend, wat het zeer comfortabel maakt om te dragen. Bamboe is ook heel geschikt voor mensen met huidallergieën. De stoffen zijn sterk, flexibel en gemakkelijk te verven. Bamboevezels zorgen ervoor dat kleurstoffen sneller en dieper worden opgenomen, wat een nog beter en langduriger verfeffect geeft. Het helpt ook de huid te beschermen tegen UV-stralen.


Shop hier bamboe sokken!

Eerder bekeken door jou

Comodo Sokken - Uniseks sokken
Comodo Sokken - Uniseks sokken

Uniseks sokken

Comodo Sokken zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. De pasvorm van de sokken zorgt voor uitstekend comfort en een goed gevoel.