Welke spieren train je met hardlopen? - Comodo Sokken

Hardlopen is een populaire vorm van training die je algehele conditie en gezondheid kan verbeteren. Ook is het een effectieve manier om calorieën te verbranden, je uithoudingsvermogen te verbeteren en spieren te trainen. Maar welke spieren train je met hardlopen?

Bekijk de collectie hardloopsokken 

Spieren die je traint met hardlopen

Hieronder lees je welke spieren worden getraind als je hardloopt.

Quadriceps

De quadriceps zijn de grote spieren aan de voorkant van je dijen. Bij hardlopen moet je je benen veel optillen en je quadriceps zijn verantwoordelijk voor het strekken van je benen tijdens het hardlopen. Ze helpen je van de grond af te duwen en vooruit te komen.

Hamstrings

De hamstrings zijn de spieren aan de achterkant van je dijen. Deze werken samen met je quadriceps om je benen te strekken en te buigen tijdens het hardlopen. Ze helpen ook om je bekken te stabiliseren en je in balans te houden.

Bilspieren

De bilspieren helpen je vooruit te komen tijdens het hardlopen. Ze helpen ook om je lichaam rechtop te houden en een goede houding te behouden.

Kuiten

De kuitspieren bevinden zich in het onderste deel van je benen en helpen je vooruit te komen tijdens het hardlopen. Ze helpen ook om evenwicht en stabiliteit te behouden.

Kernspieren

De kernspieren omvatten de spieren die de wervelkolom activeren en in een stabiele positie houden. Hardlopen vereist een goede rompstabiliteit en je kernspieren spelen hierbij een belangrijke rol. Je buikspieren, strekspieren en onderrugspieren werken samen om je lichaam rechtop te houden en een goede houding aan te nemen tijdens het hardlopen.

Bovenlichaamspieren

Hoewel hardlopen vooral een oefening voor het onderlichaam is, kun je er ook je spieren in het bovenlichaam bij betrekken. Je armen, schouders en borstspieren helpen je om tijdens het hardlopen een goede houding en balans te houden.

Voordelen van hardlopen

Hardlopen is een eenvoudige, maar zeer effectieve vorm van lichaamsbeweging die een reeks fysieke en mentale gezondheidsvoordelen kan bieden. Of je nu een doorgewinterde hardloper bent of net begint, hardlopen toevoegen aan je fitnessroutine kan een effectieve manier zijn om je algehele welzijn te verbeteren. We gaan hieronder in op twee belangrijke pijlers.

Hardlopen om je cardiovasculaire gezondheid te verbeteren

Hardlopen is een vorm van cardiovasculaire training, wat je gezondheid kan verbeteren. Cardiovasculaire? Cardiovasculaire gezondheid is een verzamelterm voor de gezondheid van ons hart, onze bloedvaten en het bloed dat door ons lichaam stroomt. Dit is niet alleen belangrijk voor ons lichamelijk welzijn, maar ook voor onze geestelijke gezondheid.

Een van de grootste voordelen van hardlopen is dat het een cardiovasculaire oefening is, wat betekent dat het je hart doet pompen. Regelmatig hardlopen kan helpen om het risico op hartaandoeningen, beroertes en een hoge bloeddruk te verlagen en je cholesterolgehalte te verbeteren. Een ander voordeel is dat kan helpen om stress te verminderen en je humeur te verbeteren. Wanneer je hardloopt komt er namelijk endorfine vrij. Dit kan je geest helpen opbeuren en gevoelens van angst en depressie verminderen.

Hardlopen om je uithoudingsvermogen en spierkracht te vergroten

Naast de voordelen voor cardiovasculaire gezondheid, kan hardlopen helpen om je uithoudingsvermogen te vergroten en je spieren en botten te versterken. Met de juiste training helpt het je balans en coördinatie te verbeteren, evenals je flexibiliteit. Ook kan hardlopen je metabolisme verhogen, wat kan leiden tot gewichtsverlies en een gezonder lichaamsgewicht.

Door consistent te hardlopen verbeter je jouw algehele spieruithoudingsvermogen en spierkracht. Een effectieve manier om een sterk en gezond lichaam op te bouwen, en het kan bijna overal worden gedaan zonder apparatuur.

Hoe beginnen met hardlopen? 

Er zijn een paar dingen waar je aan moet denken als je begint met hardlopen. Het is belangrijk om te investeren in een paar goede hardloopsokken en -schoenen om je voeten te ondersteunen en blessures te voorkomen. Begin langzaam met hardlopen en geef jezelf de tijd om je uithoudingsvermogen op te bouwen. Het is beter om te beginnen met kortere duurlopen en de afstand geleidelijk te vergroten naarmate je conditie verbetert. Als het goed gaat, stel dan als doel om de volgende keer 10% extra tijd of afstand toe te voegen als je gaat hardlopen en blijf ernaar toe werken.

Als je nog goede hardloopsokken nodig hebt, adviseren wij de hardloopsokken RUN1. Door uitstekende vochtafvoer en speciaal ontworpen zones heb je de juiste ondersteuning en geniet je van optimaal comfort. Zo kun jij je volledig focussen op je houding en de route die voor je ligt.

Bekijk de hardloopsokken polyamide RUN1

Welke hardloopsokken kies jij?

Comodo Sokken - Compressie hardloopsokken Polyamide - RUN6 Blauw #kleur_blauw
Boven enkel | Alle seizoenen Compressie Hardloopsokken Polyamide - RUN6
+10
+9
+8
+7
+6
+5
+4
+3
+2
+1
Verkoopprijs€7,99
Comodo Sokken - Hardloopsokken Polyamide - RUN1 Wit blauw #kleur_wit/blauw
Boven enkel | Alle seizoenen Hardloopsokken Polyamide - RUN1
+5
+4
+3
+2
+1
Verkoopprijs€7,99
Comodo Sokken - Hardloopsokken Polyester Dun - RUN2 Zwart blauw #kleur_zwart/blauw
Boven enkel | Alle seizoenen Hardloopsokken Polyester - RUN2
+4
+3
+2
+1
Verkoopprijs€7,49
Comodo Sokken - Sportsokken Ultra Coolmax Dun - RUN7 Wit #kleur_wit
Enkelhoogte | Alle seizoenen Sportsokken Coolmax - RUN7
+3
+2
+1
Verkoopprijs€6,99
Comodo Sokken - Sportsokken Laag Polyamide - RUN8 Zwart #kleur_zwart
Onder enkel | Alle seizoenen Sportsokken Polyamide - RUN8
+4
+3
+2
+1
Verkoopprijs€7,99
Comodo Sokken - Uniseks sokken
Comodo Sokken - Uniseks sokken

Uniseks sokken

Comodo Sokken zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. De pasvorm van de sokken zorgt voor uitstekend comfort en een goed gevoel.